10 jun. 2010

Boerderij 't GeertjeDe geschiedenis
Hein en Mien van Rijn kwamen hier in 1948 wonen en maakten de start met 11 koeien, 2 zeugen en 10 kippen. Ze kregen 10 kinderen, en zo werd het 'oude turfstekershuisje uit 1800' goed vol.
Het huisje staat er nog steeds en wordt ook nu nog bewoond door Wim, Ada en de kinderen.
Er werden ook roeiboten verhuurd.
Misschien leuk om te weten dat Koningin Beatrix vroeger in haar studententijd een keertje bij hen een roeiboot heeft gehuurd.
Jaren later (2005) hebben ook Willem Alexander, Maxima en Amalia een onverwachts bezoekje aan boerdrij 't Geertje gebracht.
In 1963 hebben ze een nieuwe koeienstal gebouwd, de oude koeienstal is nu hun keuken.
Naast de vele dieren die ze toen hadden 26 koeien 8 stuks jongvee kreeg het gezin meer ruimte en kwamen er nog eens schapen en kippen bij.
In 1982 nam hun oudste zoon Wim met zijn vrouw Ada de boerderij over.
De in de Geerpolder gelegenboerderij kreeg de naam 't Geertje. Onder die naam breidde de boerderij verder uit tot wat het nu is.
In de toekomst zal hun oudste zoon Rick de boerderij gaan overnemen.
Het is er altijd ontzettend druk, zeker met de schoolvakantie en de woensdagmidddag wanneer de kinderen vrij zijn van school, is er veel aanloop.
Zeker in de lente als de jonge lammetjes en geitjes geboren zijn, dan mogen de kinderen namelijk tegen een klein bedrag één euro de dieren voeren met een flesje, erg leuk om te zien. Jammergenoeg heb ik daar geen foto's van, maar het is een bezoekje meer dan waard.

2 opmerkingen:

fotorantje zei

in het park waar ik veel kom zijn ze van plan een kinderboerderij te maken, ik zal zeker een van de 'kinderen' zijn die er veel zal komen :-)
ik vind het prachtig!

Catharina Maria zei

Je zou toch zweren dat het varkentje lacht van genot ??
♥RINI♥